T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / BÜYÜKŞEHİR - Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Din Öğretimi Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in katılımlarıyla ''Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı'' kurumumuzda gerçekleşti.

İlimiz genelindeki tüm kademelerde din öğretimi alanında öneri, imkân ve fırsatları değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayının açılışına, Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen, Eğitim Ortamları, Öğrenci İşleri, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Oğuzhan Özkan, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri ve okul-aile birliği temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Çalıştayda; ortaokul, imam hatip ortaokulu, Anadolu imam hatip liseleri ve ortaöğretim başlıklarında çok sayıda konuyu içeren 4 komisyon çalışması yapıldı.

Açılış konuşması İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı tarafından gerçekleştirilen çalıştay, Din Öğretimi Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in konuşmalarıyla devam etti.

Çalıştayda, oluşturulan tüm komisyonları ziyaret eden Genel Müdürümüz İşleyen, programın çıktılarının hayırlara vesile olmasını dileyerek Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı'nda din eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin yürütülmesine yönelik çalışmalarda bulunan tüm katılımcılara ve paydaşlara teşekkür etti.

Çalıştayda tüm öğretim kademelerindeki din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin değerlendirilmesi, güncel öğretim yöntem ve tekniklerin kullanılması, öğretimde teknolojinin kullanımı süreçleri ile ilgili birçok konu başlığı ele alınırken, yeni öğretim uygulamalarına yönelik çalışmalar da yer aldı.

15-12-202315-12-202315-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 10:10 - Görüntülenme: 116
Kaynak: Sakarya İl Mem web sayfası
  Beğen | 0  kişi beğendi